Yamaha buitenboordmotoren

Yamaha buitenboordmotoren kopen?

De Yamaha Motor Company werd opgericht in 1953. Het begon met motoren voor motorfietsen en al snel volgde de eerste motorfiets van dit merk. Sinds 1968 zetelt Yamaha Motor Europe N.V. in ons land. Naast buitenboordmotoren verkoopt Yamaha ook boten van de merken Buster, Yamarin en Yamarin Cross voorzien van deze motoren. Bij de buitenboordmotoren van Yamaha is er een zeer ruime keus. De motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid, hun nieuwe technologie en innovaties. Ze zijn zuinig en vragen weinig onderhoud. Van de milieuvriendelijke elektrisch aangedreven modellen tot aan een 450 pk krachtige V8. Yamaha heeft voor elke boot de perfecte motor.

Yamaha elektrische buitenboordmotoren: Electric Drive

Yamaha elektrische buitenboordmotoren: Electric DriveDuurzaam en oerbetrouwbaar, dat zijn de elektrisch aangedreven buitenboordmotoren van Yamaha. Het kleinste model is de Yamaha M12. Hij is snel te monteren en doet zijn werk stil. Hij is als elke Yamaha motor beschermd tegen corrosie. De Yamaha MX18 kent een super eenvoudige bediening die maakt dat iedereen er zo mee weg vaart. Eèn druk op de knop en je leest het accuniveau af. De bediening gaat via een tot 15 centimeter uitschuifbare helmstok. Hij weegt 18,2 kilo, zijn stuwkracht uitgedrukt in kilo’s is 18. De M18 heeft evenveel vermogen en heeft 5 snelheden vooruit en 3 achteruit. Ook deze elektrische buitenboordmotor heeft een vrijwel onverwoestbare as van composiet. Door de Power Propeller heeft de M20 een maximale stuwkracht. De MS20 is speciaal bestand tegen zout water. De Digitale Maximizer zorgt ook bij deze Electric Drive motor voor het langer meegaan van een acculading. Zijn stuwkracht bedraagt 20,4 kilo. De duurzame M26 heeft een stevige slagvaste behuizing. Deze compacte 12 volt motor monteer je heel simpel op je boot, hij is eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te vervoeren. Er is bij Yamaha voldoende keus aan betrouwbare en duurzame electric drive buitenboordmotoren. Superstil, snel gebruiksklaar en zeer compact.

Yamaha Portable buitenboordmotoren: 2.5 tot 6 pk

Yamaha Portable buitenboordmotoren: 2.5 tot 6 pk.Van 2.5 tot 6 pk sterk, de Portable buitenboordmotoren van Yamaha. De 2.5 pk Yamaha draagbare buitenboordmotor is uitstekend geschikt voor het varen met een kleine boot. Hij is compact en daardoor, mede door zijn geringe gewicht van slechts 17 kilo, gemakkelijk mee te nemen. Zijn prestaties staan garant voor plezier op het water. Hij is er als kortstaart of langstaart (15 of 20 inch). Deze portable buitenboordmotoren van Yamaha kregen recent een nieuw uiterlijk, herkenbaar aan de ronde motorkap. Ze werden daarbij stiller, zuiniger en zo’n 25% lichter. Ook de Yamaha 4 pk is uiterst handzaam dankzij zijn ruim bemeten handgreep. Hij is uitgerust met een brandstoftank van 1,1 liter. De draagbare buitenboordmotoren van Yamaha, en dus ook de 5 pk, zijn voorzien van een zogenaamd olielekvrij opbergsysteem. Er lekt geen olie bij het op de zijkant of voorkant leggen van de motor. De 4-takt 6 pk heeft een cilinderinhoud van 139 cc. Je kunt er 90 graden mee sturen, erg handig bij onder andere het afmeren. De motor heeft een ingebouwde brandstoftank van 1,1 liter. Er is ook een aansluiting voor een externe tank. Zeker als je lange tochten wilt maken een aanrader. Wil je meer kracht, dan kies je voor de B 6pk. Deze heeft een inhoud van 212 cc. Dat zorgt voor een hoog vermogen en een dito koppel. Deze nieuw ontwikkelde Yamaha buitenboordmotor is met zijn enkele bovenliggende nokkenas superefficiënt. Heel handig is zijn ondiepwaterstand. Optioneel uit te rusten met de Dual Thrust Propeller, voor een maximale stuwkracht zowel voor- als achteruit. Hij weegt 38 kilo.

Yamaha Versatile buitenboordmotoren: 8 tot 25 pk

Yamaha Versatile buitenboordmotoren: 8 tot 25 pkVan 8 tot 25 pk sterk, dat zijn de Versatile buitenboordmotoren van Yamaha. Slank, compact, licht en draagbaar. En daarbij is de 8 pk Yamaha Versatile buitenboordmotor ook nog eens erg krachtig. Hij weegt rond de 40 kilo en is er zowel met een handmatige als met een elektrische start. Zowel de bediening als de stuurhendel kregen een nieuw ergonomisch ontwerp. De T 8 pk heeft speciale overbrengingsverhoudingen. Deze zorgen voor extra stuwkracht. Ideaal als trekkracht belangrijker is dan snelheid. Hij is er met een handmatige en elektrische start. Die laatste naar wens ook met Power Trim. Afhankelijk van de uitvoering is het gewicht 43 tot 49 kilo. De 9.9 pk is er ook als T 9.9. De ideale motor voor recreatief gebruik of een vistocht.

De 15 pk sterke viercilinder tweetakt heeft een aantal voordelen die je normaal alleen op de grotere motoren zult vinden. We noemen een elektronische ontsteking en een watergekoelde brandstofpomp. Een krachtige dynamo en een zoetwaterspoelsysteem zijn eveneens standaard. Deze motor heeft een inhoud van 362 cc en weegt afhankelijk van de gekozen uitvoering maximaal 62 kilo. De nieuwe generatie 20 pk viertaktmotor kent een unieke verhouding tussen vermogen en gewicht. Het vermogen is voor zo’n licht uitgevoerd model indrukwekkend. De motorinhoud bedraagt 432 cc. Optioneel is deze lichte krachtpatser nog uit te rusten met een Power Tilt. De nieuwe motorkap is robuust en uit één stuk gemaakt. Ook de populaire 25 pk sterke Yamaha buitenboordmotor met een inhoud van 432 cc werd lichter. Hij springt uiterst zuinig om met brandstof en is mede dankzij zijn compacte afmetingen gemakkelijk draagbaar. Opties op deze motor zijn onder andere een variabele sleeptoerentalregeling en een Y-COP antidiefstalsysteem.

Yamaha Midpower buitenboordmotoren: 30 tot 80 pk

Yamaha Midpower buitenboordmotoren: 30 tot 80 pkDe Yamaha Midpower buitenboordmotoren range begint bij de gebruiksvriendelijke 30 pk. Deze viertakt heeft een inhoud van 747 cc. Hij weegt tussen de 94 en 102 kilo, afhankelijk van de uitvoering. Deze motor is compatible met het Yamaha netwerk. Zo geeft de multifunctionele toerenteller niet alleen het toerental aan. Je leest ook de oliedruk, het aantal draaiuren en de trimhoek af. Ook op de Yamaha 40 pk vinden we het beroemde Multipoint EFI systeem van Yamaha. Het brandstofinspuitsysteem dat wordt aangestuurd door een microcomputer. Het zorgt voor een altijd optimaal lucht/brandstofmengsel. De 50 pk en T 50 pk buitenboordmotoren hebben vier cilinders in lijn met een inhoud van 996 cc. Ze hebben veel koppel en door het trimsysteem kun je er gemakkelijk mee in ondiep water varen. Ook van de 60 pk is er een High Trust T 60 pk versie. Als je het meer van een maximale wendbaarheid en een optimaal vermogen moet hebben dan van snelheid. Ook heeft deze versie een extra krachtige dynamo. Er is daardoor altijd voldoende prik om te starten. Het gewicht van deze motoren zit rond de 125 kilo. De 70 pk dankt zijn prima acceleratie aan een speciale hoge overbrengingsverhouding van 2,33:1. Ook het speciaal ontworpen staartstuk doet hierbij zijn werk. De gloednieuwe 80 pk is het topmodel van de Midpowerserie van Yamaha. Hij is voorzien van een grote enkele gasklep. Via pulse-tuning regelt deze klep de luchtstroom naar alle vier de cilinders. Deze 16-klepper heeft een inhoud van 1832 cc.

Yamaha Highpower buitenboordmotoren: 90 tot 200 pk

Yamaha Highpower buitenboordmotoren: 90 tot 200 pkDe Highpower buitenboordmotoren van Yamaha. Betrouwbaarheid en absolute kracht verpakt in een mooi design. De Yamaha V Max SHO 90 pk brengt ondanks een compact formaat en een laag gewicht zeer hoge snelheden en het beste koppel in zijn klasse. Hij heeft een speciaal langgerekt inlaatspruitstuk. Behalve snel is deze motor, ondanks zijn bijna agressieve prestaties, ook bijzonder soepel en stil. De 100 pk sterke Yamaha buitenboordmotor is door zijn SOHC-injectiesysteem erg zuinig. Deze viertaktmotor heeft een elektrische start en kan dankzij zijn trim systeem ook prima in ondiep water varen. Soepel en slank van vorm is de 115 pk. Hij weegt 175 kilo en is er ook als V Max SHO 115 pk. Optioneel uit te rusten met het Yamaha Customer Outboard Protection antidiefstalsysteem. Kortweg Y-COP geheten. De Yamaha 130 pk heeft een cilinderinhoud van 1832 cc. De 150 pk en V Max SHO 150 pk buitenboordmotoren van Yamaha zetten daar 2785 cc tegenover. Deze motoren hebben 2 inlaat- en 2 uitlaatkleppen op elke cilinder. De twee nokkenassen worden onafhankelijk van elkaar aangedreven. Dit zorgt voor een bijzonder hoge betrouwbaarheid. De 2,8 liter 175 pk sterke V Max SHO 175 is ultramodern. Hij weegt 275 kilo en is voor zien van onder andere een variabele nokkenastiming en een driefasen dynamo met een vermogen van 50A. Toonaangevend wat betreft koppel en topsnelheid. Een compleet nieuw ontwikkeld elektrisch-hydraulisch stuursysteem, het zogenaamde Steer by Wire, vinden we op de Yamaha 200 pk buitenboordmotor. De nokkenas is uit het midden geplaatst voor een slankere vormgeving. Ook deze Yamahamotor is stil, betrouwbaar en onderhoudsarm.

Yamaha Premium buitenboordmotoren: 225 tot 450 pk

Yamaha Premium buitenboordmotoren: 225 tot 450 pkSuperkrachtige V6 en V8 Yamaha Premium buitenboordmotoren met een duizelingwekkend vermogen van 225 tot maar liefst 450 pk. En desondanks niet te verslaan op het gebied van zuinigheid en betrouwbaarheid. Het uitgebreide diagnosesysteem geeft je alle informatie die je nodig hebt. De 225 pk v6 heeft een cilinderinhoud van 4169 cc. Hij weegt krap 270 kilo. Hij kreeg een nieuw en verbeterd staartstuk. De superieure motorsteunen zorgen voor minder trillingen en meer comfort. De Yamaha 250 pk V6 heeft een ingebouwde digitale elektrische besturing en het Steer by Wire systeem. Er zijn geen slangen, regeleenheden of pompen. Het nieuwe blok van de 300 pk V6 zorgt vanaf stilstand tot aan zijn topsnelheid voor een fenomenaal koppel. Hij heeft qua uiterlijk duidelijk de stijl van zijn grotere broer, de XTO. Kortom, alles aan deze motor is premium. De XTO 400 pk V8 is net zo indrukwekkend als zijn naam doet vermoeden. XTO staat voor Xtreme Thrust Output en dat is precies wat je krijgt. Deze 5,6 liter achtcilinder met natuurlijke aanzuiging is een en al kracht maar ook precisie. Vijf pompen verzorgen het brandstofinjectiesysteem. Een motor gebouwd voor optimale duurzaamheid. De Yamaha Premium buitenboordmotor XTO 425 pk V8 moet je simpelweg ervaren om het te geloven. Het vlaggenschip van deze serie is de XTO 450 pk V8. Hij zorgt voor optimale opwinding op het water. Een topklasse buitenboordmotor op elk gebied.

Yamaha aanbod

Buitenboord Yamaha 80 PK EFI buitenboordmotor € 12.915 Nieuw
Buitenboord Yamaha 150 PK EFI buitenboordmotor € 18.745 Nieuw
Buitenboord Yamaha F150XCA2 buitenboordmotor € 21.860 Gebruikt
Buitenboord Yamaha F9.9JES ’22 buitenboordmotor € 4.185 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 20 PK EFI buitenboordmotor € 4.975 Nieuw
Buitenboord Yamaha F70AETL buitenboordmotor € 12.095 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 9.9 PK Highthrust Powertilt buitenboordmotor € 5.380 Nieuw
Buitenboord Yamaha 20 PK EFI buitenboordmotor € 4.425 Gebruikt
Buitenboord Yamaha F20G ’21 buitenboordmotor € 3.499 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 60 PK EFI buitenboordmotor € 6.750 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 40VMHO buitenboordmotor € 4.500 Nieuw
Buitenboord Yamaha 90 PK EFI V-MAX S.H.O. buitenboordmotor € 14.535 Nieuw
Buitenboord Yamaha F25GMHL buitenboordmotor € 3.250 Gebruikt
Buitenboord Yamaha F60FETL 60PK € 7.199 Nieuw | 2024
Buitenboord Yamaha 20 PK EFI buitenboordmotor € 5.325 Nieuw
Buitenboord Yamaha F60 buitenboordmotor € 6.750 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 70PK 2takt Autolube € 4.199 Gebruikt | 2004
Buitenboord Yamaha 4 PK buitenboordmotor € 1.245 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 9.9 PK ’23 buitenboordmotor € 3.795 Gebruikt
Buitenboord Yamaha F20BMHS € 2.499 Gebruikt | 2019
Buitenboord Yamaha F25GES ’22 buitenboordmotor € 5.105 Gebruikt
Buitenboord Yamaha 40 PK EFI buitenboordmotor € 7.135 Nieuw
Buitenboord Yamaha 6 PK buitenboordmotor € 1.685 Nieuw
Buitenboord Yamaha 9.9 PK buitenboordmotor € 4.185 Nieuw
Buitenboord Yamaha 20 PK EFI buitenboordmotor € 4.525 Nieuw
Bekijk al het aanbod