Filters sluiten Bekijk het complete Nederlandse botenaanbod
Zoek boten, zeilboten, kleine boten, motoren en trailers
Prijs
Bouwjaar
Lengte (cm)
Vermogen (pk)

Uitgebreide zoekfilters

reset

Nieuwe of gebruikte sloep kopen?

Wil je een nieuwe sloep kopen? Op boot123 vind je het volledige aanbod sloepen wat in Nederland te koop is. Het aanbod sloepen is er in alle soorten en maten. Zowel nieuwe als gebruikte sloepen worden op boot123 aangeboden. Sloepen zijn er met een binnenboordmotor of buitenboordmotor. De buitenboordmotor zit veelal verborgen in een bun. Op boot123 vind je alle topmerken sloepen. Admiraal, Antaris, Maril, Menken Maritiem, OudHuijzer, Prins, Corsiva en nog veel meer. Met onze handige filters selecteer je snel het aanbod sloepen dat bij jou past.

Filteren
0 resultaten
0 resultaten

Wat is een sloep?

Een sloep is een kleine open boot. In Nederland is een sloep zeer populair om zeer geschikt om met vrienden en familie, door de vele kanalen en grachten van Nederland te varen. Vaak is er een beperkte luxe aan boord zoals een koelkast.

De afgelopen jaren zie je steeds vaker de originele sloepen ook wel zee-sloepen, reddingssloepen of reddingsboten op het water. De originele sloepen zijn vaak lastig te bemachtigen en worden nauwelijks meer gemaakt. Vroeger kan je ze overnemen als ze werden vervangen van een varend schip of als een schip naar de sloop ging. Gelukkig vind je de echte mooie houten sloepen nog wel terug in musea. Gelukkig zijn er nog een aantal werven die originele sloepen bouwen want het blijft een unieke object op het water met zijn prachtige vormgeving en geroemde verleden, betrouwbaarheid en stabiliteit.

Soorten Sloepen

Er zijn verschillende soorten sloepen:

De visserij sloep: Deze sloepen werden uitsluitend gebruikt voor de visserij. Met netten en lampen gingen de sloepen al vroeg in de ochtend op pad om bij aankomst in de haven hun vis te kunnen verkopen.

Reddingsloep: De reddingssloep werd met name ingezet bij rampen op grote schepen. De sloepen zijn te herkennen aan het dikke touw rondom. Nu wordt de reddingssloep vooral gebruikt al ruime sloep om met grote gezelschappen lekker door de grachten te varen.

De moderne Sloep: In het laatste decennia van de 20ste eeuw komen er steeds meer sloepen op het water om te recreëren. Waterrecreanten vinden in het varen van een sloep ontspanning op het water. De sloep anno nu is hier ook volledig op aangepast met fijne zonnebed, zwemtrap en koelkast