Filters sluiten Bekijk het complete Nederlandse botenaanbod
Zoek boten, zeilboten, kleine boten, motoren en trailers
Prijs
Bouwjaar
Lengte (cm)
Vermogen (pk)

Uitgebreide zoekfilters

reset

Nieuwe of gebruikte buitenboordmotor kopen?

Uitgebreid aanbod van te koop staande binnenboordmotoren, waaronder diesel motor, benzine motor en elektrische binnenboordmotoren van verschillende merken zoals Vetus, Volvo Penta, Yanmar, Diemmax en Mercruiser.

Filteren
0 resultaten
0 resultaten

Soorten buitenboordmotoren

Er zijn verschillende types buitenboordmotoren te onderscheiden: benzinemotoren, dieselmotoren en elektrische buitenboordmotoren. De keuze voor een bepaald type motor hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en vaargebied. Elektrische buitenboordmotoren worden steeds populairder vanwege hun milieuvriendelijkheid en stillere werking, maar hebben beperkte vaartijden en zijn meestal minder krachtig dan benzinemotoren.

Bij het kiezen van een buitenboordmotor is het zaak te letten op zaken als het aantal Pk's (paardenkracht) en of de motor een elektrische start heeft. Een hoger aantal Pk's betekent meer vermogen en een hogere topsnelheid, terwijl een elektrische start je de inspanning van het handmatig starten van de motor bespaart.

Merken buitenboordmotoren

Er zijn veel verschillende merken buitenboordmotoren op de markt, waaronder enkele grote spelers zoals Yamaha, Suzuki, Mercury, Tohatsu en Honda. Deze merken bieden allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Enkele voorbeelden van deze motoren zijn:

  • Yamaha buitenboordmotor: bekend om hun betrouwbaarheid en prestaties
  • Suzuki buitenboordmotor: deze motoren zijn licht van gewicht en efficiënt
  • Mercury buitenboordmotor: bekend om hun innovatieve technologie en brede scala aan modellen

Daarnaast zijn er nog minder bekende merken zoals Mariner en Evinrude, die ook kwalitatieve buitenboordmotoren aanbieden.

Aandachtspunten bij aanschaf buitenboordmotor

Bij het kopen van een buitenboordmotor zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten:

  • Vermogen: Zorg dat je een buitenboordmotor kiest die het juiste vermogen heeft voor jouw boot. Een te lichte buitenboordmotor kan leiden tot slechte prestaties, terwijl een te zware buitenboordmotor onnodige kosten met zich meebrengt
  • Gewicht: Een lichtere buitenboordmotor is makkelijker te hanteren en kan je brandstofkosten besparen
  • Brandstofverbruik: Let op het brandstofverbruik van de buitenboordmotor, aangezien dit in de loop der tijd een belangrijke kostenpost kan worden
  • Onderhoud: Informeer naar de onderhoudsfrequentie en -kosten van de buitenboordmotor
  • Garantie: Controleer wat voor garantie er wordt geboden bij de aanschaf van een buitenboordmotor

Boot123: Vind jouw ideale binnenboordmotor

Op de website boot123 vind je een uitgebreid overzicht van nieuwe of gebruikte binnenboordmotoren, waaronder diesel motor, benzine motor en elektrische binnenboordmotoren van verschillende merken zoals Vetus, Volvo Penta, Yanmar, Diemmax en Mercruiser. Hier kun je gemakkelijk en snel de ideale binnenboordmotor vinden die past bij jouw boot en vaarwensen.

Tweedehands buitenboordmotoren

Als je een beperkt budget hebt, is een tweedehands buitenboordmotor een goede optie. Het is echter belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het inspecteren van gebruikte buitenboordmotoren, en ervoor te zorgen dat ze goed onderhouden zijn geweest. Een tweedehands buitenboordmotor en een marktplaats buitenboordmotor vind je op boot123.

Beveiliging van je buitenboordmotor

Investeer in een goed buitenboordmotorslot om je buitenboordmotor te beschermen tegen diefstal. Er zijn verschillende soorten buitenboordmotorsloten op de markt - zorg ervoor dat je er een kiest die past bij jouw specifieke buitenboordmotor.

Conclusie

Het kiezen van de juiste buitenboordmotor kan in eerste instantie overweldigend zijn, maar met de juiste informatie en kennis is het een stuk eenvoudiger. Hopelijk helpt deze informatie jou om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een motor. Vergeet niet om eens een kijkje te nemen op boot123 voor een overzicht van alle te koop staande buitenboordmotoren.