Filters sluiten Bekijk het complete Nederlandse botenaanbod
Zoek boten, zeilboten, kleine boten, motoren en trailers
Prijs
Bouwjaar
Lengte (cm)
Vermogen (pk)

Uitgebreide zoekfilters

reset

Nieuwe of gebruikte binnenboordmotor kopen?

Zoek niet verder! Op onze website kun je allerlei verschillende soorten binnenboordmotoren vinden, zodat u de juiste keuze kunt maken bij het kopen van een nieuwe motor. Populaire merken zoals Vetus, Volvo Penta en Mecruiser, evenals de opkomende trend van elektrische binnenboordmotoren. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor de aandrijving van je boot. Er zijn namelijk verschillende soorten binnenboordmotoren, elk met hun eigen voordelen en kenmerken. Op onze website vertellen we je alles wat je moet weten over binnenboordmotoren en waar je op moet letten bij het kopen van een binnenboordmotor.

Filteren
0 resultaten
0 resultaten

Type binnenboordmotoren

Er zijn grofweg drie verschillende types binnenboordmotoren op de markt:

  • Diesel binnenboordmotoren: Deze motoren zijn krachtig, zuinig en relatief stil. Ze zijn vooral geschikt voor grotere boten of langere vaartochten.
  • Benzine binnenboordmotoren: Deze motoren zijn meestal lichter en goedkoper dan dieselmotoren, maar verbruiken meer brandstof. Ze zijn geschikt voor kleinere boten en kortere afstanden.
  • Elektrische binnenboordmotoren: Deze motoren zijn stil, milieuvriendelijk en onderhoudsarm, maar hebben een beperkte actieradius. Ze zijn ideaal voor korte vaartochten en in wateren waar verbrandingsmotoren niet zijn toegestaan, zoals parken en natuurgebieden en stadscentrums zoals Amsterdam.

Wat betreft de Pk’s (paardenkracht) verschilt dit per motor. Over het algemeen geldt: hoe groter en zwaarder de boot, hoe meer Pk’s nodig zijn voor een goede vaart.

Merken binnenboordmotoren

Er zijn vele merken binnenboordmotoren op de markt, waaronder enkele grote spelers zoals Vetus, Volvo Penta, Yanmar en Mercruiser. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo staat Vetus bekend om hun betrouwbare en efficiënte dieselmotoren, terwijl Yanmar motoren geliefd zijn vanwege hun compacte formaat en krachtige prestaties. Volvo Penta en Mercruiser bieden beide uitgebreide keuzes in zowel diesel- als benzinemotoren en hebben een breed scala aan accessoires beschikbaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van een binnenboordmotor?

Bij het kopen van een binnenboordmotor zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

  • Kies het juiste type motor voor je boot en vaarbehoeften (diesel, benzine of elektrisch)
  • Bepaal de benodigde Pk's op basis van de grootte en het gewicht van je boot
  • Let op de reputatie en ervaringen met het merk, zoals Vetus, Yanmar, Volvo Penta of Mercruiser
  • Controleer of er voldoende servicepunten zijn voor het gekozen merk, zodat onderhoud en reparaties eenvoudig uitgevoerd kunnen worden

Boot123: Vind jouw ideale binnenboordmotor

Op de website boot123 vind je een uitgebreid overzicht van te koop staande binnenboordmotoren, waaronder diesel motor, benzine motor en elektrische binnenboordmotoren van verschillende merken zoals Vetus, Volvo Penta, Yanmar, Diemmax en Mercruiser. Hier kun je gemakkelijk en snel de ideale binnenboordmotor vinden die past bij jouw boot en vaarwensen.