Helderse Vlet 700 Sloep

€ 12.000
Bootveiling.com 0355449675...
Inruilvoorstel Proefvaart Stel een vraag

Kenmerken

Bouwjaar1960 MerkHelderse vlet TypeSloepen RompmateriaalHout

Meer informatie

Unieke Helderse vlet met een bouwjaar van 1960 en een gehele restauratie in het jaar 2003. Door de authentieke uitstraling een genot om naar te kijken. De echter schippers herkennen de pracht van hout en de schitterende lijnen van het schip. De boot heeft een polyester onderschip (het hout is omkleed met polyester) met kimkielen. Door de kimkielen is het mogelijk om droog te vallen en ze helpen bovendien met de wendbaarheid en stabiliteit van het schip. Door het polyester op het onderschip kan de vlet een seizoen (of meerdere) op de kant staan zonder problemen met het hout. Het schip heeft dan ook de charme en pracht van hout, gecombineerd met het gemak van polyester!

Om de golven op zee het hoofd te kunnen bieden is het schip uitgerust met een oerdegelijke 64 pk diesel van Perkins (1980). Door de enorme capaciteit is het een peulenschil voor de Perkins om het schip in beweging te zetten. De motor wordt op 20 juni nog volledig nagekeken en zal ook een grote beurt ondergaan.

Bij aankoop in 2000 bleek een groot deel mahonie aangetast en zodoende is in 2003 besloten om het grotendeels te vervangen. Alle aanpassingen zijn gedaan met dezelfde partij mahonie en teak om de uitstraling zo authentiek mogelijk te houden. De indeling is deels aangepast naar de huidige vorm en ook is hydraulische besturing en een lenspomp toegevoegd. Aan de buitenzijde is gebruik gemaakt van 2 cm dik mahonie. Het dek, de zitgedeeltes en de vloerdelen zijn vervaardigd uit massief teak en mahonie. Door het "eigen" ontwerp dus werkelijk een uniek schip. Enkele jaren geleden voor de laatste keer gelakt, waardoor alles er nog prachtig strak uitziet. Het schip heeft zowel zomers als in de winter altijd binnen gelegen, ook dit voor het behoud van de lak en uitstraling.

In 2020 is er een nieuwe accu in gezet en er is een nieuw contactslot gemonteerd. Het betreft het voormalige bevoorradingsschip van radio Veronica. In de tijd dat radio Veronica op zee voer, kwam dit scheepje de mensen voorzien van eten, drinken en andere benodigdheden. De foto's van het originele scheepje zijn helaas verloren gegaan. De historie zal uiteraard altijd aan het scheepje vast blijven zitten.

 


Klik hier voor meer informatie

Specificaties: basisgegevens: land: Nederland merk: Helderse Vlet model: 700 prijs: 12000 incl BTW lengte: 7 breedte: 2.65 youtube: http://www.youtube.com/watch?v=FYntHIwYRS4 bouwjaar: 1960 diepgang: 0.5m verkoper: Bootveiling.com categorie: Sloep materiaal: Hout referentie: A-1934-15 motorisatie: Perkins - 64 pk variabele diepgang: Nee te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Nes Heerenveen (NL) algemeen: roer: Enkel diepgang: 0.5m rompvorm: Rondspant besturing: Stuurwiel ce max gewicht: 2 plek besturing: Binnen accommodatie: motor en elektra: model: Perkins 4.108 (64-PK) voltage: 12V meetinstrumenten: Brandstofmeter moet worden nagekeken uitrusting buitenom: anker bevestiging: Lijn veiligheid: bilgepomp: Elektrisch

Online Bootveiling


Deze boot zit in een online bootveiling. Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Bootveiling

Bootveiling is het grootste nautische veilinghuis in de Benelux. We veilen in opdracht van eigenaren, gemeente, bedrijven en banken zeilboten, motorboten, speedboten en sloepen. Bootveiling heeft het grootste klantenbestand in de watersport.

Waarom kopen bij Bootveiling?
Bepaal je eigen prijs
Hoge klantbeoordelingen (gemiddeld een 9.1 van 10)
Betaal veiling via een aparte derdengeldrekening
Bootveiling: Kijken, bieden, Varen

Maandelijks hebben wij het grootste aanbod van boten in de online veiling. Elke laatste zaterdag van de maand een kijkdag om elke bod te inspecteren.

Om op deze boot te kunnen bieden klik je op de link in deze advertentie en maak gratis een account op onze website.